UVARNA

Klubben för support och veteranflyg

Välkommen till

UVARNA

WEB-master:

Roger Pettersson

Bilder ur Eskilstuna flygklubbs historia.

Eskilstuna flygklubbs historia har delvis beskrivits i jubileumsböckerna vid 40 och 50 års firande, en verksamhetsberättelse för de första tio åren finns också, skriven i den första klippboken. Denna berättelse har av Uvarna tryckts i en folder i A5-format.

Under de många åren som EFK funnits till har dess medlemmar naturligtvis dokumenterat händelser av olika slag i form av fotografier och filmer. Uvarna har sökt samla dessa foton och filmer och har för närvarande ca 10 st DVD-skivor som framställts från medlemmars filmer. Fotografierna har under hösten 2015 börjat skannats och personer, flygplan och händelser har identifierats så långt som är möjligt. Detta arbete pågår och kommer att så göra under överskådlig tid framöver.

På denna sida kommer Uvarna att presentera gallerier visande olika skeende av EFK:historia, varje galleri är uppdelat i album för att, kanske göra det lättare att finna något specifikt.

Genom att klicka på galleriets namn öppnas detta och du kan välja det album du önskar titta på. Klicka på den stora bilden för det valda albumet för att öppna det, välj sedan bild, obs att det finns möjlighet till fullskärmsläge.

Klicka på Hem/Home uppe till vänster för välja ett annat album.

Beroende på din bildskärms format kanske du inte ser hela bilden, minska då bredden på ditt fönster så fönstrets bredd/höjd-förhållande överensstämmer med bildens.

Tävlingar:

SM -49, VM -50, SM -55, SM -61

Glid- och segelflygplan:

Glidflygplan, Grunau Baby, Weihe, och andra äldre flygplan. Galleriet fortsätter med 50-talets flygplan och avslutas med plastflygplanen från 70-talet och framåt.